יום רביעי, פברואר 5, 2025
ביתחדשות"ארץ נהדרת" ו"סאטרדיי נייט לייב"

"ארץ נהדרת" ו"סאטרדיי נייט לייב"

הליהוקים החדשים של "ארץ נהדרת" גרמו ליונתן עמירן לחשוב על ההבדלים והדמיון בין שני מוסדות הקומדיה

 

״ארץ נהדרת״ היא לא ״סאטרדיי נייט לייב״. אבל היא גם קצת כן? השבוע הרשת געשה בעקבות הליהוקים החדשים לעונה ה-16 של ״ארץ נהדרת״. לאחר עזיבתם של אסי כהן ואודי כגן, התכנית רכשה את הסטנדאפיסט הוותיק שחר חסון, את הקומיקאית הצעירה והיוצרת בנאל גיה באר-גורביץ׳ ואת הקומיקאי וכוכב ״שבאבניקים״ אורי לייזרוביץ׳. הליהוק של שחר חסון עורר הכי הרבה הדים, מכיוון שלמרות שהוא סטנדאפיסט מוכשר, אין לו הרבה ניסיון בגילום דמויות או חיקויים. אבל זה לא כזה מוזר אם אתה משווה את זה לטקטיקות הליהוק של SNL שבכל עונה מצרפת איזה סטנדאפיסט צעיר דוגמת פיט דייווידסון או כריס רוק.

כאמור, ארץ נהדרת היא לא SNL. יש לה פורמט שונה, קאסט שנשאר מהעונה הראשונה, מנחה קבוע. אבל יש גם הרבה דימיון בין שתי התוכניות. הן המוסד הקומי הגדול במדינה, יש להן דמויות קבועות, חיקויים, מבזק חדשות סאטירי. מאמר של אתר הקומדיה האמריקאי Splitsider מ-2011 השווה את ״ארץ נהדרת״ לשילוב בין SNL ל״דיילי שואו״, שזה קצת יותר מדויק, אך עדיין לוקה בחסר. בסופו של דבר ״ארץ נהדרת״ היא פורמט ישראלי מקורי, והשוואה שלה ל-SNL היא מיותרת. אבל זה כיף לעשות.

כאמור, ההשוואה הברורה לשחר חסון היא משבצת הסטנדאפיסט של SNL. ליהוקה של כוכבת האינטרנט (ו״טלוויזיה מהעתיד״) גיה באר גורביץ׳ מזכיר לי את ליהוקה של מליסה וליסניור ב-2016, שהייתה ידועה בעיקר מסרטוני האינטרנט שלה שבהם חיקתה מפורסמים כמו אוון ווילסון וג׳ניפר לופז. ארץ נהדרת כבר ליהקה כוכבי אינטרנט מוכשרים בעבר, כמו אודי כגן. אורי לייזרוביץ׳ הוא מקרה קצת יותר מיוחד, כי הוא כבר זכה לתהילה בתוכנית מצליחה ואהובה ב״הוט״ שאף זיכתה אותו בפרס האקדמיה לטלוויזיה.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=51ox079o7l4&w=560&h=315]

אבל בסופו של דבר ההבדל הגדול ביותר בין SNL ל״ארץ נהדרת״ הוא המעמד שלהן. באמריקה SNL, היא מקפצה. מקפצה יוקרתית ואהובה, אבל מקפצה בכל מקרה, לדברים טובים יותר. אחרי כמה שנים עם חיקויים ופאות, שחקן מקווה להגיע לסדרה  משלו או קריירת קולנוע. אבל בישראל ״ארץ נהדרת״ היא הפסגה. בגלל זה יש אנשים שעדיין נשארו שם מהעונה הראשונה. אתה עובד בתכניות אחרות, או באינטרנט, בשביל להגיע למדורת השבט הזאת. דרכה תוכל לקבל קמפיינים פרסומיים שיכניסו לך כסף, נכון, אבל ״ארץ נהדרת״ היא המקום שאליו אתה רוצה להגיע.

אז עכשיו נותר לנו רק לדמיין איך ישתלבו המלוהקים החדשים האלה. איזה חיקויים ייתנו להם לעשות, איזה דמויות אהובות הן יצרו. זוהי בהחלט תקופה מעניינת מאוד ל״ארץ נהדרת״ שמזכירה קצת את עונות המעבר האלה של SNL. אבל כמובן ״ארץ נהדרת״ היא לא ״סאטרדיי נייט לייב״.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן

- Advertisment -

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן